Igår gjorde jag en smarrig marshmallowtårta till efterrätt, jättegott!
160g digestivekex
75g smör
300g marshmallows
6 msk mjölk
1/2 tsk kanel
350g mörk choklad
4dl vispgrädde
Krossa kexen och smält smöret. Blanda ihop och tryck ut blandningen i botten på en springform, ca 24cm. Lägg marshmallows, mjölk och kanel i en gryta och smält under omrörning tills alla marshmallows smält helt. Låt svalna. Smält chokladen i vattenbad eller micro och låt sedan svalna något innan du blander ner det i marshmallowsgrytan. Vispa grädden fast och blanda sedan ner den i smeten. Häll smeten i springformen och ställ i kylskåpet tills det stelnat, tar någon timme. Sikta lite kakao och/eller florsocker över innan servering. Klart!
Jag använde vanlig mörk blockchoklad, men kan tänka mig att den blir ännu godare om man använder 70% mörk choklad.
GLAD PÅSK!
åhh vad ljuvligt god den såg ut! :)
SvaraRaderaTårtan ser mumsig ut!!!
SvaraRaderaTack för kommentaren hos mig!
GLAD PÅSK!
/Linda Runn