torsdag 29 april 2010

Hello Kitty V


I förrgår gjorde jag min femte Hello Kitty-tårta, hon är onekligen väldigt populär! Önskemålet var en stående Kitty, alltså inte en platt, och så skulle det vara mycket rosa :) Så trots mina ömmande svällande ben så lyckades jag återigen knåpa ihop en Kitty och kanske inte den bästa jag gjort men jag var nöjd i alla fall. Jag kan ju inte sitta ner och modellera mer pga av min graviditetsrelaterade ischias, så det blir att stå väldigt mycket och det är ju inte så skönt för ben och rygg efter ett tag... I alla fall inte när man har en gigantisk mage som tynger :)

Provade i alla fall för andra gången att använda min nya sugarpaste, "Snövit", som jag beställt från den makalösa tårtkonstnären Gunilla Walls webbutik. Tyckte väldigt mycket om den, den var väldigt lätt att knåda och kavla ut, mycket mjukare än de andra märken jag provat. Den smakar neutralt och bra, ingen konstig bismak som tar över tårtsmaken! Rekommenderas! Första gången provade jag den på smörkräm och då behöver den inte fodras, men nu testade jag hur den funkade på grädde och det gick bra. Jag bara fodrade locket med rapsolja innan så höll det sig fint.

Ljusa bottnar fyllda med jordgubbssylt och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med sugarpaste
Dekorationer i sugarpaste, flowerpaste och kristyr


6 kommentarer:

 1. Fantastiskt söt tårta!! Man blir riktigt glad av att se på den =)

  SvaraRadera
 2. Jätte söt tårta och hello Kitty figur. :-)

  SvaraRadera
 3. Så himla fina tårtor du gör, och vad otroligt duktig du blivit på kort tid vad jag förstår!

  En fråga, bokstäverna du har på denna tårta, vart har du köpt det verktyget? Verkligen jätte fina bokstäver blir det!

  Du kommer ge mig mycket inspiration, jag har nyss börjat och bygger upp ett litet lager här hemma med saker.
  MVH
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket för era fina kommentarer!

  Jenny: Ja visst är de bokstäverna fina! Bl a här finns de att köpa: http://www.kakburken.se/index.php?cPath=176&kakburkenID=962ec32927b0e520fda0f8a260b33d04 Det är de som heter "funky", finns stora bokstäver+siffror, och så små bokstäver.
  /Maria

  SvaraRadera
 5. Har också tänkt prova "Snövit" sugerpaste. Läser att du fodrat locket med rapsolja. Menar du att du strykit på rapsolja på insidan av sugerpasten innan du lägger den på tårtan? Å varför gjorde du det? Funkar det inte att bara kavla ut den å lägga den på tårtan?
  Vilka underbart fina tårtor du gör!!

  SvaraRadera
 6. Eva: Tack! Ja det är precis så jag gjort! Eftersom jag inte använt smörkräm utan grädde när jag spacklat så måste jag fodra, för sugarpasten börjar "svettas" och smälta i kontakt med grädde!

  SvaraRadera