söndag 18 april 2010

60-årstårtor




Hasse firade sin 60:e födelsedag, och jag hoppas han blev nöjd med tårtorna som frugan beställde till festen. En tårta med en gubbe i en hängmatta var vad hon beställde... Men det var inte så lätt att få till det och jag hade ju inte all tid i världen heller så det slutade med att gubben fick flytta ner på markplan och ligga under ett träd och vila istället :) Den andra tårtan var av enklare modell med lite blomster på, en rätt så "vårig" tårta tycker jag.

Tårtan med gubben:

Ljusa bottnar fyllda med chokladkräm och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med sugarpaste
Dekorationer i sugarpaste, flowerpaste och kristyr

Blomtårtan:

Ljusa bottnar fyllda med hallonmousse och lemon curd-grädde
Spacklad med grädde och täckt med sugarpaste
Dekorationer i sugarpaste, flowerpaste och kristyr




18 kommentarer:

  1. Hihi, den övre tårtan är ju bara för skön! Den nedre är väldigt fin! Gillar det "snirkliga" ;-)

    SvaraRadera
  2. Men åhhh så fina.. och vilken härlig "gubbe".. kanon läckert :)

    SvaraRadera
  3. tjeenis :P
    Går det bra att jag länkar dig från min blogg??
    vet att man alltid ska fråga först, (:

    / amanda i kiruna

    SvaraRadera
  4. Tack :)

    Amanda: Länka på du bara, det är alltid kul med fler besökare!

    SvaraRadera
  5. Hej, jag är dotter till Hasse och vill bara säga att du och tårtorna fick väldigt mycket beröm. De var jättegoda och du är väldigt duktig:-) Gubben ser väldigt mycket ut som min pappa:-)
    // Anette

    SvaraRadera
  6. Riktigt fina, de var riktigt goda också.
    Vilket superjobb. :) / Hasses dotter

    SvaraRadera
  7. Hej Maria!
    Tårtorna var inte bara fantastiska konstverk, det var väldigt goda också. Gästerna stod länge och beundrade dessa konstverk innan vi högg i med tårtspaden. Du får en stor och varm kram från mig, Asta och Hasse för dessa tårtor./Asta Nilsson

    SvaraRadera
  8. Anette, Emma, Hans och Asta: Tack så hemskt mycket, vad kul att höra att ni tyckte om dem!!!

    SvaraRadera
  9. En till hälsning från en till av döttrarna :) Håller med alla andra. Du är helt otroligt duktig, vilka detaljer! Tack för att du var med på att göra kaffe- och tårtstunden minnesvärd.

    SvaraRadera
  10. Slutligen ett stort tack till Maria för denna
    otroligt fina skapelse,samt jättegoda tårta
    Hälsar 60 åringen som skar första biten
    Mvh hasse

    SvaraRadera
  11. Det var väldigt fina tårtor, jätteskicklig är du att modellera!

    SvaraRadera
  12. Ååh vilka härliga tårtor! :-)
    Den med gubben är ju bara för härlig!
    Jag förstås att du skippade hängmattan... Det skulle verkligen vara en utmaning att få det hållbart! :-)

    SvaraRadera
  13. Riktigt läckra tårtor. Impad av hur du spritsat trädkronan, supersnyggt *tummen upp*

    SvaraRadera
  14. Jag fick tips av en vän om din blogg och har nu tittat runt i den en stund. Jag har aldrig sett så fina tårtor någonsin, sitter bara och gapar... Du är verkligen superduktig!! Jag blir helt klart inspirerad att göra en tårta, men den skulle antagligen att se ut som om någon redan ätit den... ;-)
    P.S. Håller du kurser?
    /Anneli

    SvaraRadera
  15. Oj, vilka fina tårtor. Vad använder du för tyll när du spritsar. Har du några tips när man ska spritsa, jag vill så gärna lära mig.
    Kram Erika

    SvaraRadera
  16. Verkligen jättefina tårtor!!!

    Att baka macarons utan mandelkvarn går men är bara lite mer omständigit ;-)
    En mandelkvarn kostar inte så mycket och är väl värt pengarna för man får mersmak på dem. Hehe

    Mvh Linda Runn

    SvaraRadera
  17. Vilka underbara tårtor!!
    Jag har nu tittat igenom allihopa och ja, de är bara fantastiska!!

    SvaraRadera
  18. Tack för alla fina kommentarer!

    Anneli: Nej inga kurser än så länge :) Kanske någon gång i framtiden!

    Erika: Till dessa tårtor har jag använt en grästyll, en bladtyll och en liten rundtyll. Mitt tips är att göra kristyr på äggvitepulver, mycket lättare än att försöka göra själv på äggvita. Sedan så är det bara införskaffa tyllar och öva :)

    SvaraRadera