Jag är en 34 år gammal trebarnsmor som älskar att baka och pyssla, men har egentligen alldeles för lite tid till det med tre små barn. Trots det försöker jag baka så mycket tårtor jag orkar och hinner med, och jag drömmer om att en dag kunna starta något eget litet konditori/tårtbageri. Familjen består av sambo, dotter på fem år, son på fyra år och en liten buskille på 1,5år!
This is a Flickr badge showing public photos and videos from Tårtsmulan. Make your own badge here.
söndag 18 april 2010
60-årstårtor
Hasse firade sin 60:e födelsedag, och jag hoppas han blev nöjd med tårtorna som frugan beställde till festen. En tårta med en gubbe i en hängmatta var vad hon beställde... Men det var inte så lätt att få till det och jag hade ju inte all tid i världen heller så det slutade med att gubben fick flytta ner på markplan och ligga under ett träd och vila istället :) Den andra tårtan var av enklare modell med lite blomster på, en rätt så "vårig" tårta tycker jag.
Tårtan med gubben:
Ljusa bottnar fyllda med chokladkräm och vaniljkräm Spacklad med grädde och täckt med sugarpaste Dekorationer i sugarpaste, flowerpaste och kristyr
Blomtårtan:
Ljusa bottnar fyllda med hallonmousse och lemon curd-grädde Spacklad med grädde och täckt med sugarpaste Dekorationer i sugarpaste, flowerpaste och kristyr
Hej, jag är dotter till Hasse och vill bara säga att du och tårtorna fick väldigt mycket beröm. De var jättegoda och du är väldigt duktig:-) Gubben ser väldigt mycket ut som min pappa:-) // Anette
Hej Maria! Tårtorna var inte bara fantastiska konstverk, det var väldigt goda också. Gästerna stod länge och beundrade dessa konstverk innan vi högg i med tårtspaden. Du får en stor och varm kram från mig, Asta och Hasse för dessa tårtor./Asta Nilsson
En till hälsning från en till av döttrarna :) Håller med alla andra. Du är helt otroligt duktig, vilka detaljer! Tack för att du var med på att göra kaffe- och tårtstunden minnesvärd.
Ååh vilka härliga tårtor! :-) Den med gubben är ju bara för härlig! Jag förstås att du skippade hängmattan... Det skulle verkligen vara en utmaning att få det hållbart! :-)
Jag fick tips av en vän om din blogg och har nu tittat runt i den en stund. Jag har aldrig sett så fina tårtor någonsin, sitter bara och gapar... Du är verkligen superduktig!! Jag blir helt klart inspirerad att göra en tårta, men den skulle antagligen att se ut som om någon redan ätit den... ;-) P.S. Håller du kurser? /Anneli
Att baka macarons utan mandelkvarn går men är bara lite mer omständigit ;-) En mandelkvarn kostar inte så mycket och är väl värt pengarna för man får mersmak på dem. Hehe
Anneli: Nej inga kurser än så länge :) Kanske någon gång i framtiden!
Erika: Till dessa tårtor har jag använt en grästyll, en bladtyll och en liten rundtyll. Mitt tips är att göra kristyr på äggvitepulver, mycket lättare än att försöka göra själv på äggvita. Sedan så är det bara införskaffa tyllar och öva :)
Hihi, den övre tårtan är ju bara för skön! Den nedre är väldigt fin! Gillar det "snirkliga" ;-)
SvaraRaderaMen åhhh så fina.. och vilken härlig "gubbe".. kanon läckert :)
SvaraRaderatjeenis :P
SvaraRaderaGår det bra att jag länkar dig från min blogg??
vet att man alltid ska fråga först, (:
/ amanda i kiruna
Tack :)
SvaraRaderaAmanda: Länka på du bara, det är alltid kul med fler besökare!
Hej, jag är dotter till Hasse och vill bara säga att du och tårtorna fick väldigt mycket beröm. De var jättegoda och du är väldigt duktig:-) Gubben ser väldigt mycket ut som min pappa:-)
SvaraRadera// Anette
Riktigt fina, de var riktigt goda också.
SvaraRaderaVilket superjobb. :) / Hasses dotter
Hej Maria!
SvaraRaderaTårtorna var inte bara fantastiska konstverk, det var väldigt goda också. Gästerna stod länge och beundrade dessa konstverk innan vi högg i med tårtspaden. Du får en stor och varm kram från mig, Asta och Hasse för dessa tårtor./Asta Nilsson
Anette, Emma, Hans och Asta: Tack så hemskt mycket, vad kul att höra att ni tyckte om dem!!!
SvaraRaderaEn till hälsning från en till av döttrarna :) Håller med alla andra. Du är helt otroligt duktig, vilka detaljer! Tack för att du var med på att göra kaffe- och tårtstunden minnesvärd.
SvaraRaderaSlutligen ett stort tack till Maria för denna
SvaraRaderaotroligt fina skapelse,samt jättegoda tårta
Hälsar 60 åringen som skar första biten
Mvh hasse
Det var väldigt fina tårtor, jätteskicklig är du att modellera!
SvaraRaderaÅåh vilka härliga tårtor! :-)
SvaraRaderaDen med gubben är ju bara för härlig!
Jag förstås att du skippade hängmattan... Det skulle verkligen vara en utmaning att få det hållbart! :-)
Riktigt läckra tårtor. Impad av hur du spritsat trädkronan, supersnyggt *tummen upp*
SvaraRaderaJag fick tips av en vän om din blogg och har nu tittat runt i den en stund. Jag har aldrig sett så fina tårtor någonsin, sitter bara och gapar... Du är verkligen superduktig!! Jag blir helt klart inspirerad att göra en tårta, men den skulle antagligen att se ut som om någon redan ätit den... ;-)
SvaraRaderaP.S. Håller du kurser?
/Anneli
Oj, vilka fina tårtor. Vad använder du för tyll när du spritsar. Har du några tips när man ska spritsa, jag vill så gärna lära mig.
SvaraRaderaKram Erika
Verkligen jättefina tårtor!!!
SvaraRaderaAtt baka macarons utan mandelkvarn går men är bara lite mer omständigit ;-)
En mandelkvarn kostar inte så mycket och är väl värt pengarna för man får mersmak på dem. Hehe
Mvh Linda Runn
Vilka underbara tårtor!!
SvaraRaderaJag har nu tittat igenom allihopa och ja, de är bara fantastiska!!
Tack för alla fina kommentarer!
SvaraRaderaAnneli: Nej inga kurser än så länge :) Kanske någon gång i framtiden!
Erika: Till dessa tårtor har jag använt en grästyll, en bladtyll och en liten rundtyll. Mitt tips är att göra kristyr på äggvitepulver, mycket lättare än att försöka göra själv på äggvita. Sedan så är det bara införskaffa tyllar och öva :)