onsdag 28 april 2010

Bröllopstårtor
Här är den gångna helgens tårtverk, bröllopstårtor till våra vänner som gifte sig i lördags. Temat blev silver och vitt, och eftersom bruden inte är så förtjust i rosor så gjorde jag bara enkla småblommor i silver.

Den lilla tårtan var brudparets egna tårta, täckt med marsipan och med ett par hjärtan istället för det traditionella brudparet. Dessa gjorde jag av silvrig floristtråd och så lite sugarpaste och ätbart glitter.

Grattis än en gång och lycka till med ert framtida liv som gifta! Hoppas ni blev nöjda med tårtorna!

Tårta 1

Ljusa bottnar fyllda med limemousse och kokosmousse
Spacklad med grädde och täckt med sugarpaste
Dekorationer i flowerpaste och sugarpaste

Tårta 2 samt lilla tårtan

Ljusa bottnar fyllda med persikomousse och vaniljmousse
Spacklade med grädde och täckta med sugarpaste (tårta 2)och marsipan (lilla tårtan)
Dekorationer i sugarpaste och flowerpaste
15 kommentarer:

 1. Åh vad underbara! Så kreativt av dig att göra egen topper också!
  Snyggt med silver och vitt!

  SvaraRadera
 2. Jättevackra bröllopstårtor! Blommorna hör till mina favoriter, och hjärtanen är så fina. Färgerna är jättefina också.

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiskt fina bröllopstårtor! Bra tips, med floristtråden!

  SvaraRadera
 4. MEN SÅ FINA!!!!!!!! =)
  DU ÄR VERKLIGEN SUPERDUKTIG!
  Hoppas det går bra med babymagen... Lycka till!
  /Merja

  SvaraRadera
 5. Tack så mycket för era fina kommentarer! :)

  SvaraRadera
 6. Hej! Det är verkligen en fin blogg du har! Och vilka helt fantastiska tårtor du gör!!!

  Jag har en fråga som jag hoppas att du kan svara på... Hur har du lyckats få till silverfärgen?! Jag har testat med tre olika färger nu och får ändå bara en beige nyans tycker jag.. Hur gör man=) Hoppas verkligen att du har tid att svara.
  Kramar Bella

  SvaraRadera
 7. Bella: Tack! Jag färgade fp:n ljusgrå, och sedan när blommorna var klara och hade torkat så sprayade jag dem med ätbar silver/pärlemorspray, sån här: http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=1557

  Lycka till! /Maria

  SvaraRadera
 8. Tack så mkt för att du tog dig tid att svara! Ska åka iväg o se om jag kan hitta ngn färg nu=) Kram Bella

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Jättefina tårtor du gör! Jag tänkte bara höra med dig vad för uttryckare du använt till blommorna och hur du gör för att få "mönstrena" på dem.. Sen också hur du gör bokstäverna.. Jag köpte några bokstäver förut och provade med, men marsipanen fastnar i dem så det är omöjligt att få ur dem hela..
  //Johanna

  SvaraRadera
 10. Johanna: Här finns verktyg för att göra dessa blommor: http://www.tartkonst.se/visa_produkt.asp?id=61&t=Blomform+i+silikon+%2B+utstickare&lang=sv

  Det är väldigt svårt att få till bokstäver av marsipan så jag rekommenderar att du köper flowerpaste istället. Det är det jag använder till både bokstäver och dessa blommor! Och så ska man använda maizenastärkelse att pudra med så det inte fastnar, mycket lättare att lyckas med bokstäver då :)

  SvaraRadera
 11. Jag kom in på din sida då jag kollar runt lite på bröllopstårtor ... och jag känner att jag bara måste kommentera! Vilka fina tårtor du gör!! Jag är så grymt imponerad! Den vita och silvriga tårtan skulle jag kunna tänka mig på mitt bröllop =). Synd att du bor på tok för långt bort för att det ens skulle vara liiite rimligt ;o).

  Hälsningar Sofie

  SvaraRadera
 12. är det ok att låna en bild av dina tårtor...tänkte försöka mig på att göra dessa på mitt bröllop!? hoppas dpm blir lika fina som dina...riktigt fina!!!!// Johanna

  SvaraRadera
 13. Hej. Har letat efter ljus grå/ grå pasta/färg. ilen har du använt eller vilken färg? Jag är ny i tårt branschen 😃

  SvaraRadera
 14. Hej! Har letat överallt efter utstickaren till blommorna du gjort på tårtan men inte lyckats hitta dem. Vad heter de eller vart har du fått tag i dem? Tårtorna ovan är galet vackra!!!

  SvaraRadera