måndag 20 september 2010

Teletubbies


Jag har varit lite dålig på att uppdatera bloggen den senaste tiden, för det känns som att dygnets 24 timmar inte räcker till allt man vill hinna göra. Men här är i alla fall en tårta jag gjorde för en dryg vecka sedan. Det var Astrid, min väns dotter som fyllde ett år och hon gillar Teletubbies så då fick det bli det temat :) Det var skoj att modellera dessa figurer, men det var svårt att göra ansiktena (hade rätt så bråttom)så de blev jag inte riktigt nöjd med. Men barnen kände igen de färgglada figurerna utan problem så man får väl vara nöjd!

Ljusa bottnar fyllda med blåbärsmousse och vit chokladmousse
Spacklad med grädde och täckt med sugarpaste
Dekorationer i modellingpaste, flowerpaste, sugarpaste och kristyr


Tårtbrickan kommer från Siluett
17 kommentarer:

 1. Jättefin! :) Du måste vara otroligt nogrann de ser så perfekta ut!

  SvaraRadera
 2. Så söta de är!! Tycker mycket bättre om figurerna när de sitter tysta och stilla på din tårta än springer runt i tv:n, hihi! Övriga detaljer är också fina!

  SvaraRadera
 3. Jättesöt tårta! Jag kan verkligen inte se programmet, men tårtan gillar jag :-)

  SvaraRadera
 4. Jättesöt tårta och välgjorda figurer!

  SvaraRadera
 5. Men himmel vilken söt tårta! Så fina figurer och jag gillar att tårtan är ett hus, supergulligt!

  SvaraRadera
 6. Den var ju jättefin den tårtan, likaså figurerna. Märker inte att något skulle vara "fel" med ansiktena så jag tycker du ska vara mer än nöjd ;)

  SvaraRadera
 7. Oj så söt tårta! Du är verkligen superduktig på att modellera. Tårtan måste nog ha varit uppskattad. :-) Men känner till det är att tiden inte riktigt räcker till...

  SvaraRadera
 8. Vilken fin tårta, så söta teletubbies

  SvaraRadera
 9. Jättefin, som vanligt med dina tårtor!

  SvaraRadera
 10. Nämen guuuud så söta! vad duktig du är på att modellera :)

  SvaraRadera
 11. Jag har en liten tjej som hade blivit överlycklig över att få en sådan här underbar tårta i form av Drömmarnas trädgård!

  SvaraRadera
 12. Måste säga att du gör fantastiskt fina tårtor, jag bakar själv lite, men inte i samma liga som dig... ;) men en sak som är lite komiskt när det gäller smaker, det är att om jag tänkt ut någon smak som låter som en bra kombo, då har du precis gjort den i någon tårta, haha! Idag var det just blåbär och vit choklad jag funderade över...

  Ska göra en bröllopstårta om två veckor, med äppelkompott/gräddvaniljkräm och botten smaksatt med kanel, skulle inte förvåna mig om du redan gjort det också! ;)

  /Therese

  SvaraRadera
 13. Tack så mycket allihopa för era fina kommentarer!!!

  SvaraRadera
 14. Therese: Det är en smakkombination jag inte hunnit testa, men har faktiskt planer på det :)

  SvaraRadera
 15. Jag kan verkligen rekommendera den smaken med äpple/gräddvaniljkräm/kanel. Gjorde en testtårta inför bröllopstårtan och det blev underbart gott, lite som äppelkaka! :) Men blir äppelmousse istället för kompott :)

  Kul att du också funderat på den smaken! :)

  /Therese

  SvaraRadera