lördag 6 mars 2010

Mumintårta!!!


Mumin är en stor favorit hos mina egna barn, och så även hos min kompis son Liam som fyllt fyra år häromdagen och som skulle firas av släkten idag. Blev supernöjd med denna tårta, det var så kul när allt blev precis som jag tänkt mig innan. Fast det hann bli några svordomar när jag höll på med Mårran och skulle få till hennes näsa. Det var Liams eget önskemål att få ha en Mårran på tårtan, och då kände jag ju pressen att få till det :)

Ljusa bottnar fyllda med Daimfluff och hallonmousse
Spacklad med grädde och täckt med sugarpaste
Dekorationer i modellingpaste, sugarpaste, flowerpaste och kristyr

6 kommentarer:

 1. Den är verkligen jättefin!!

  SvaraRadera
 2. Så jättesöt mumintårta!

  SvaraRadera
 3. Hej jag heter Sabina och jag har ganska nyligen funnit "tårtandet". Du har visat mig en helt ny nivå av det! Du är rent utav min nya idol. En sådan talang!! Du kanske skulle vilja berätta hur man gör en sånhär vånings tårta? Något jag skulle vilja testa :)

  SvaraRadera
 4. Sabina: Tack :) Superenkelt att göra en sådan våningstårta:

  Se till att den lilla tårtan som ska vara överst står på en tårtbricka (i kartong) som är samma storlek som tårtan, annars klipp till den så den blir det. Sedan sticker du ner några sugrör i den stora tårtan, där den lilla kommer att ligga. (Jag använde nog 5st sugrör till denna 15cm tårta). Klipp av sugrören jämns med tårtan och sedan är det bara att lägga på den lilla tårtan. Dutta gärna lite vatten mitt under också, på den undre tårtan så att övervåningen fäster och inte riskerar att glida av! Hoppas du förstod min förklaring... :)

  SvaraRadera