måndag 22 februari 2010

Ännu en handbollstårta


Det var ännu en handbollstjej som fyllde år häromdagen, så det blev en turkos handbollstårta åt henne. Det gick smidigt att få till formen nu när man provat en gång innan.

Ljusa bottnar fyllda med vaniljkräm och hallonsylt
Spacklad med grädde och täckt med sugarpaste/marsipan
Dekorationer i flowerpaste och sugarpaste

4 kommentarer:

 1. hej

  måste säga att du gör underbara tårtor,själv gör jag lite tårtor till nära och kära.Har en dotter som spelar handboll,men har försökt göra en boll en gång men det funkade absolut inte,min fråga är om du kan dela med dig lite tips om hur man gör en tårta som din.
  Tack på förhand Linda

  SvaraRadera
 2. Tack! Jag bygger upp tårtan i en skål, det finns en bra beskrivning här: http://lindarunn.blogg.se/category/steg-for-steg.html

  Efter att tårtan är täckt så markerar jag rutorna med en plastkniv eller ett modelleringsverktyg som ser ut som en pizzaskärare i miniformat. Försiktigt, så att jag inte skär igenom sugarpasten. Mallar till rutorna har jag klippt ut i papper (ritat av från en riktig boll...)

  SvaraRadera
 3. Hej

  Jag måste hålla med om att dina tårtor är underbara. Jag också har en fråga,hur gör du formen till bollen,är det en speciell form eller bygger du den av sockerkaks bottnar, har du någon noggran beskrivning.
  tack Jenny

  SvaraRadera
 4. Jenny: Tack! Nej jag har ingen speciell form utan jag bakar tårtbotten som i beskrivningen jag lagt upp, och sen när jag ska bygga tårtan så använder jag en stor skål som jag lagt plastfoile i invändigt. Jag lägger ner en botten och så på med fyllning. Jag lägger fyllningen plant så det inte blir någon grop i mitten, alltså blir det lite mer fyllning in mot mitten än i kanterna men det gör inget. Sen lägger jag bara dit nästa och gör likadant och sen överst den sista bottnen. Sen lägger jag plast över och ställer in skålen i kylen över natten. Nästa dag är det bara att försiktigt vända på skålen och stjälpa ur bottnarna, och så har du fått en perfekt rund form på din tårta! (Förutsatt att skålen du använt är fint rundad såklart :))

  SvaraRadera